Bondage

Bondage-ul (“B”-ul din prescurtarea BDSM) reprezinta una dintre cele mai frecvente practici/fetish-uri intalnite printre amatorii de BDSM.
In context BDSM, bondage reprezinta orice fel de restrictie aplicata unui submisiv, de la diferite tipuri de imbilizare fizica, anularea simturilor (acoperirea ochilor, gurii, urechilor) si chiar pana la restrictii de ordin psihologic (o comanda prin care persoana dominanta ii cere submisivului sa stea intr-o anumita pozitie).
Foarte multe cupluri vanilla practica bondage intr-un context sexual, ideea de a fi legat, la dispozitia totala a celuilalt fiind un afrodisiac foarte puternic. Probabil acesta este si motivul pentru care bondage, nu reprezinta un hard limit pentru nici una dintre persoanele pe care le cunosc, fie ele in BDSM sau nu.

Bondage poate fi divizat in 6 mari categorii:

Bondage-ul care impreuneaza diverse parti ale trupului (maini legate, picioare legate etc) – se folosesc in general catuse, franghii, hamuri etc.
Bondage-ul care departeaza diverse parti ale trupului – se folosesc in general bare despartitoare, crucea Sfantului Andrei etc
Bondage-ul care leaga imobilizeaza trupul jos sau de un alt obiect – de ex de un scaun
Bondage-ul prin suspendarea trupului (suspension bondage)
Bondage-ul prin care se restrictioneaza miscarile normale ale corpului – se pot folosi catuse, fuste foarte stramte si lungi, pantofi cu tocuri foarte inalte, hamuri pentru pony training)
Bondage-ul prin care intreg corpul (sau portiuni din acesta) este infasurat in diverse materiale de genul plstic alimentar, latex, piele, materiale textile. Acest tip de bondage poarta si denumirea de mumificare (mummification) sau sac de dormit (sleepsack).

Cateva din materialele cele mai folosite in bondage:

Franghia – este utila pentru ca ofera persoanei dominante posibilitatea de a realiza diverse combinatii de bondage. Flexibilitatea este principala calitate a franghiei. Cu toate acestea, e nevoie de ceva practica inainte sa o poti utiliza, riscurile folosirii incorecte fiind destul de mari. Materiale din acre este confectionata funia pot fi: canepa (intalnita foarte des in shibari – cu toate acestea canepa este mutl prea aspra pentru a fi folosita fara a fi tratata anterior – personal, nu o recomand), bumbac (este cel mai usor de folosit datorita flexibilitatii, are avantajul ca se poate spala la temperaturi inalte, legaturile sunt ferme, nodul fiind foarte bine strans. Dezavantaje – uneori nodurile se pot desface destul de dificil), poliester (avantaje: foarte rezistenta, are un aspect placut, se poate desface usor dupa terminarea sedintei. Dezavantaje: nodurile nu sunt la fel de stranse ca in cazul franghiei de bumbac, nu se poate spala la temperaturi ridicate, cand e trasa cu putere pe suprafata pielii “arde”). Sfoara trebuie sa aiba un diametru de 4-8 mm in functie de partile corpului care vor fi legate. Se lucreaza in general cu bucati de franghie de 3, 6, 9, maxim 15 m.
Lanturi, catuse, catuse pentru degete etc. Personal nu le agreez in mod deosebit pentru ca limiteaza inventivitatea si sunt mult mai incomode decat franghia. Catusele pot fi folosite nu numai epntru a imobiliza mainile cat si gleznele si uneori chiar si degetele (folosind un tip special de catuse)
Haine si accesorii (de ex camasile de forta).
Diverse instrumente special concepute pentru a fi folosite in scop BDSM (singlegloves, sleepsacks, cagule etc)
Cateva exemple de bondage care pot fi folosite de incepatori:

Bondage-ul verbal – in care, asa cum sugereaza si numele, persoana dominanta (top) ii spune submisivului sa faca un anumit lucru.
Legarea mainilor in fata sau la spate.
Ancorarea mainilor, legate (in fata, la spate sau intr-o parte) de o curea din jurul taliei).
Departarea mainilor sau a picioarelor, prin legarea acestora de tablia patului, o rama de usa etc.
-O funie trecuta printre labiile unei femei si se tensioneaza. Unori s epoate face un nod in dreptul clitorisului, lucru care accentueaza senzatiile.
Hogtied – legarea fiecarei incheieturi a mainii cu glezna corespondenta, la spate. Pentru incepatori este de preferat sa se folosesca catuse speciale.
Legarea testicolelor – se foloseste o franghie mai subtire si se leaga scrotul ca si cum ai lega la gura o punguta. In scurt timp acestea se vascularizeaza abundent si devin mult mai sensibile.

Siguranta:

Bineinteles, acestea sunt doar cateva dintre cele mai usoare exemple de bondage. Imaginatia este singura limita atata timp cat se tine cont de cateva reguli simple:
-trebuie stabilit un cuvant de siguranta (safe word) sau a unui gest (de ex clipit din ochi) –in cazul in care gura este astupata prin care persoana submisiva sa poata cere eliberarea in conditiile in care legaturile devin insuportabile.
-legaturile stranse in jurul membrelor, extremitatilor in general nu trebuiesc tinute mai mult de 60 de minute pentru ca dupa aceasta perioada neirigarea tesutului cu sange poate fi daunatoare. Amorteala membrelor e normala, deci nu trebuei sa ingrijoreze, daca se tine cont sa nu se depasesca acest interval de timp.
-nodurile nu trebuiesc facute peste vene principale sau coloana vertebrala.
-presiunea maxima nu trebuie sa fie peste venele principale.
-o persoana legata nu trebuie lasata nesupravegheata.
-trebuie avut in vedere ca respiratia sa se poata realiza normal.
-in caz de urgenta legaturile sa poata fi desfacute repede.
-trebuie evitat consumul de alcool sau droguri.

De cele mai multe ori, bondage-ul se practica in combinatie cu alte elemente BDSM. De aceea, in functie de cum crezi ca va evolua sedinta, va trebui sa alegi o pozitie care sa iti ofere acces la regiunea corpului submisivului pe care vrei sa o lucrezi.

Lista celor mai frecvente pozitii in bondage:

Ball tie – legarea unei persoane sub forma unei mingi – picioarele se flexeaza astfel incat talpile preseaza fesele in timp ce pulpele preseaza abdomenul si pieptul – acesta pozitie poate restrictiona respiratia normala. Mainile sunt in general legate la spate sau peste genunchi. Este o pozitie dificila care insa poate fi intalnita si in self bondage.
Breast bondage – legarea sanilor ori separat, pentru a-i accentua ori pentru a-i aplatiza.
Crotch rope (Sukaranbo sau Mata Nawa) – provine din bondage-ul japonez. Consta intr-o franghie trecuta printre labii si tensionata. Unori poate fi aplicat un nod in zona clitorisului.
Elbow bondage – legarea mainilor submisivului al spate, foarte strans, astfel incat coatele sunt lipite.
Frogtie – legarea gambelor de pulpe, astfel incat picioarele sunt departate la maxim. Mainile pot fi legate la spate astfel incat palma mainii stangi sa fie langa cotul drept si reversiv.
G-string tie – o pozitie din care e aproape imposibil sa scapi. Pentru ca descrierea e prea complicata voi posta aici un link catre pagina explicativa http://membres.lycos.fr/sirdarcy/textes.html
Hair bondage – legarea parului submisivului intr-o coada de cal pe care s einfasoara franghia si apoi este tensionata de alte zone ale trupului sau de diverse obiecte.
Head bondage – poate include de la masti la gag-uri, sisteme de curele etc, prin care se limiteaza vederea, respiratia sau miscarile capului.
Hogtie bondage – mainile si picioarele sunt legate la spate, fiecare incheietura de glezna corespondenta. Din acesta pozitie se poate face si un bondage cu suspendare daca se are in vedere distribuirea greutatii pe mai multe zone (umeri, tors, bazin, pulpe).
Lotus tie – Legarea gleznelor astfel incat fiecare talpa a piciorului sa fie langa genunchiul opus lui.
Over-arm tie – legarea mainilor deasupra capului si fixarea lor de o alta legatura din jurul taliei.
Pretzel hogtie – este o varianta mai dura a hogtie-ului. Talia este legata impreuna cu gleznele si degetele de la picioare, mainile la spate, legarea capului cu un sistem de curele care sa il aduca spre spate, legarea la ochi si eventual un gag.
Reverse prayer position – legare amainilor la spate cu palele impreunate intre umeri.
Rope harness (bondage web, rope web, rope dress or karada) – implica un sistem de franghii inodate si tensionate astfel icnat sa semene cu o plasa. Estetic, efectul este asemanator unui ham din piele. Desi nu etse dificil de facut necesita putina practica.
Savage fold – legarea incheieturilor si gleznelor de o zgarda, astfel incat tensiunea sforii sa nu lase submisivul sa se miste absolut deloc. Genunchii sunt pressati pe abdomen si talie, mainile sunt peste genunchi.
Spreadeagle – mainile si picioarele sunt departate, legate in general de diverse dispozitive, cum ar fi Crucea Sfantului Andrei.
Shibari (bondage japonez, Kinbaku sau Nawa shibari) – se spuen ca exista o diferenta majora intre bondage-ul vestic si cel japonez prin faptul ca in shibari, submisivul este stimulat si poate gasi placere sexuala fiind astfel legat (prin presarea sau strangerea genitalelor, sanilor etc). In shibari, se folosesc numai franghii naturale (canepa, bumbac, iuta) in bucati de cate 7 m fiecare. Traditional tehnica nu foloseste ncii un fel de noduri. De asemenea, shibari este cunoscut in special pentru folosirea unui stil de legare in pozitii asimetrice.
Strappado bondage – legarea mainilor la spate, de incheietura si tragerea lor in sus prin suspendarea de tavan. Acest lucru face submisivul sa se aplece inainte, lasand posteriorul la vedere.
Suspension bondage – suspendarea totala sau partiala a unei persoane de tavan. Pozitiile sunt foarte diferite (orizontal, vertical, inversat etc) asa ca nu are rost sa exemplific.

No Comments

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • March 2023
   M T W T F S S
     1 2 3 4 5
   6 7 8 9 10 11 12
   13 14 15 16 17 18 19
   20 21 22 23 24 25 26
   27 28 29 30 31  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.