Ce este BDSM?

Nu voi incepe sa scriu aici definitii a ceea ce inseamna BDSM. Acest post mi-a fost inspirat de un prieten de corespondenta virtuala.

Am fost uimita cand mi s-a spus ca el nu crede ca este cu adevarat in BDSM pentru ca el, spre deosebire de mine, nu ar face multe lucruri din cele descrise de mine pe site. El nu se simte atras decat de assplay si alte cateva chestii de dominare soft. Concluzia pe care am tras-o este ca in ultimii ani in care mi-am scris parerile pe diverse forumuri sau site-uri de profil nu am reusit sa fiu suficient de clara cand am spus ce cred eu ca este BDSM.

In primul si in primul rand trebuie precizat ca “BDSM” (cuvantul in sine) este o conventie unanim acceptata in prezent. Spunem ca suntem interesati de “BDSM” pentru a-i ajuta pe ceilalti sa ne inteleaga mai usor atitudinea in ceea ce priveste anumite practici sexuale ceva mai diferite decat cele conventionale. De altfel eu incerc sa ma distantez putin de acesta abreviere cu rang de cuvant din cauza implicatiilor negative pe care le trezeste majoritatii (in cultura majoritatii sadismul si masochismul au implicatii profund negative). E greu sa explici unui puritan ca pentru majoritatea practicantilor de BDSM implicarea emotionala, senzualitatea, erotismul joaca un rol mult mai important decat cruzimea, rautatea sau nebunia (cuvinte cu care de multe ori am fost infierata). Din punctul meu de vedere “BDSM” ar putea fi inlocuit cu un cuvant cu implicatii negative mai reduse: sex alternativ, de exemplu.

Un aspect la fel de important in crearea acestei imagini negative a fost si izolarea voita a noastra, a celor care practica acest mod de satisfacere alernativ. Ne-am caracterizat ca fiind o comunitate, un grup omogen etc, lucru care nu a facut decat sa ne indeparteze de toti ceilalti care (cel putin teoretic) nu practica.

Tragand linie, pot spune ca principalele cuvinte care caracterizeaza acest mod de a-ti satisface sexualitatea si prin alt mod decat prin copulatie sunt legate mai mult de libertatea de a-ti explora sexualitatea, de placerea de a te oferi total cuiva, de iubire si implinire sufleteasca decat de sadism sau masochism.

In plus exista o diferenta enorma intre rautate si cruzime si sadismul consensual. Masochismul se supune trairilor psihice. Pana si cea mai masochista persoana se va plange de dureri de dinti atata timp cat durerea respectiva nu a aparut ca urmare a unor activitati erotice.

Pana la urma absolut toti oamenii au fantezii sexuale. Unele conventionale, altele ceva mai deosebite dar punerea lor in aplicare face diferenta intre o persoana asa zisa “practicanta de BDSM” si o persoana vanilla.

bdsm

In teorie se spune ca trebuie sa fii interesat de cel putin doua componente ale cuvantului “BDSM” (din cele patru care alcatuiesc abrevierea) pentru a te putea considera “into BDSM”. Eu nu sunt deacord cu acest aspect. Cred ca totul tine de alegerea individuala si maia les de existenta (cel putin teoretica) a unei persoane complementare. Mai exact nu poti sa fii Stapan daca nu ai putea avea sclavi (macar la modul teoretic) si invers.

Te poti numi sclav chiar daca fantezia ta este sa faci timp de o ora cunnilingus. Asta pentru ca teoretic, pot exista Stapane care sa fie interesate de acest aspect si sa se multumeasca doar cu atat de la tine.  Da, te poti numi sclav chiar si in aceste conditii chiar daca cunnilingus este o practica raspandita si in cuplurile vanilla (dar am spus mai sus parerea mea despre BDSM si vanilla).

In concluzie, cand vine vorba de punerea in aplicare a unor fantezii mai mult sau mai putin conventionale cred ca este important sa renuntam la complexele de orice fel si sa incercam sa ne simtim cat mai bine intr-un mod safe, sane si consensual.  Poate este gresit sa punem etichete peste etichete, sa incercam sa definim sau sa avem o parere vis a vis de orice preferinta. Cand vine vorba de sexualitate este foarte dificil sa tragem concluzii exacte si corecte pentru ca suntem mult mai complexi decat o incadrare de genul sclav, Stapan sau sWitch.


Iubiti-va frumos!

No Comments

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • March 2023
   M T W T F S S
     1 2 3 4 5
   6 7 8 9 10 11 12
   13 14 15 16 17 18 19
   20 21 22 23 24 25 26
   27 28 29 30 31  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.