Cei care vin si pleaca

Nu am putut sa nu observ un comportament specific majoritatii practicantilor de sex alternativ. Acesta ar putea fi rezumat in cativa pasi:

1. descoperirea unei comunitati care iti impartaseste fanteziile

2. incantarea initiala care are ca si rezultat o implicare substantiala – schimb de mesaje si discutii lungi cu alti membrii, postarea unui numar mare de mesaje pe forumuri, inflacararea si dorinta de a realiza ceva, deschiderea fata de ideile inovatoare

3. in acest punct pot apare doua variante. Fie gasirea unui partener cu aceleasi fantezii, ceea ce poate duce la o implicare initiala chiar mai mare dar intr-un final la o renuntare a rolului public activ pentru mai multa implicare in relatia personala; fie dezamagirea de a nu gasi pe cineva potrivit asteptarilor.

4. individul este din ce in ce mai activ in cadrul comunitatii, intr-un final dispare.

5. dupa o perioada, o mica parte din cei care la un moment dat nu mai facusera o prioritate din a ocupa un loc activ in cadrul comunitatii revin pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp.

Am scris acest post in urma unei discutii pe care am purtat-o mai devreme cu Jeanne. Am realizat ca in cei aproape doi ani de cand forumul este activ, multe persoane interesante, care scriau minunat s-au retras. Si cand spun asta ma refer chiar si la persoane care ne devenisera deja prieteni si cu care obisnuiam sa ne intalnim si in afara contextului initial.

Cand am descoperit prima comunitate virtuala am fost indrumata de posturile scrise de cateva persoane foarte bine informate in domeniu, si mai ales, bine intentionate. Persoane care m-au ajutat intr-un fel sau altul sa fiu ceea ce sunt astazi:  Sunny (alias Sensuella), cuplul calleda (alias BlackDSM si Lady Lara), profesor, lushiancc, GoddessEnya, brutal master, shibari. Dintre acestia, multi au preferat sa se retraga din viata activa a comunitatii. Cu toate acestea, multe din lucrurile spuse sau scrise de ei m-au ajutat sa ma inteleg mai bine si mai ales sa imi pun fanteziile in practica intr-un mod sigur si sanatos.

Pe BDSMForum scriu din ce in ce mai putin pentru ca simt ca nu mai am atat de multe lucruri de spus. Ceea ce am avut de scris am scris, dar acum posturile respective nu mai sunt de actualitate. Membrii noi, care nu au participat la primele discutii deschid topicuri asemanatoare. Se discuta cam tot despre aceleasi subiecte. Este normal sa fie asa. Este trist doar faptul ca din cei care se inscrisesera pe forum in primele luni de la lansare, doar 5-6 persoane mai sunt active.

Dar cum fiecare dintre noi am avut perioada noastra de lehamite sau poate doar de “alte prioritati”, sper, si probabil asa se va intampla, cei care sunt cu adevarat pasionati de fetish/BDSM vor reveni. Stiu asta din proprie experienta. Creeaza dependenta.

tight

3 Comments

 1. Comment by geosexgeosex on July 18, 2009 6:49 am

  va ador picioarele

 2. Comment by Casper/Linda on July 22, 2009 4:13 pm

  Buna ziua, Stapana Ezada! Tocmai ce am citit randurile de mai sus si m-am intristat un pic. Din pacate, cam acelasi lucru l-am observat si eu, fara sa vreau. Rezultatul este ca nici eu nu mai scriu, dar si datorita faptului ca de la o vreme, nu mai apar postari noi, ceva interesant. In afara de “descrieri”, nu prea mai este “miscare” si e cam pacat, pentru ca doar imi imaginez cata munca a fost cu crearea, dezvoltarea si mentinerea lui in viata.
  Imi pare rau, sincer. Poate o sa vina si vremuri mai bune si poate cei care au disparut, vor reapare!
  Numai bine, Stapana Ezada!

 3. Comment by * EZADA * on July 22, 2009 4:24 pm

  Forumul este facut de noi. Daca vei continua sa postezi vor apare si raspunsurile asteptate. Forumul nu va muri, este cel mai mare site dedicat comunitatii SM/Fetish din Romania. Imi pare rau doar ca atatia oameni deosebiti au hotarat sa renunte la un moment dat.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • March 2023
   M T W T F S S
     1 2 3 4 5
   6 7 8 9 10 11 12
   13 14 15 16 17 18 19
   20 21 22 23 24 25 26
   27 28 29 30 31  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.