Cele 9 niveluri ale supunerii – de la fetish la sclavie

Extras dintr-o lucrare in engleza scrisa de Diane Vera, intitulata “The lesbian S/M safety manual” éditata de Pat Califia de Lace/Alyson Press, Boston, 1988, réimprimata in 1990

In interiorul culturii S M, mai multe persoane utilizeaza cuvintele supus(a) si sclav pentru a descrie diferite concepte. Cand un supus(a) spune: vreau sa fiu sclavul tau de mai multe ori, el (ea) vrea doar sa spuna, ca el (ea) vrea sa fie legat, imobilizat, batut. Mai multe Dominatoare profesioniste fac referire la “nu atat de supus”-ul lor client” cu termenul de sclav. La cealalta extremitate exista oameni care isi doresc sa devina servitori personali, proprietatea unei Stapane, si al caror unic scop in viata este acela de a exista pentru Dominatoarea lor pentru placerea ei si pentru a o servi. Intre cele doua extreme, exista mai multe nuante ale supunerii”.

In continuare , abordare generala care ar putea constitui o referinta?

1. MASOCHISTUL(A) NESUPUS(A) SAU FETISISTUL(A) SENZUAL(A) : Dezinteresat de servitute, umilire sau de cedarea controlului catre un terti; el(ea) este interesat doar de durere si / sau de o senzualitate mai picanta , intotdeauna sub controlul sau, pentru placerea sa personala. (Are o dorinta de a primi doar senzatii corporale si absolute deloc interesat de a fi utilizat(a) pentru a servi ca partener unor nevoi “sadice”)

2. PSEUDO SUPUSUL(A), NON SCLAV(A) : Nu e interesat de ” jocul de-a sclavia “, dar interesat de alte scene ale supunerii, precum scene profesor de scoala, infantilism, travestire fortata. Adesea interesat de umilire, dar nu de a servi un(o) Stapan(a) nici macar in joaca. Ii place sa decida jocul si subiectele.

3. PSEUDO SUPUSUL(A), SCLAVIE DIN JOACA: Ii place sa se joace de-a sclavul. Adora sa se simta supus(a) si sa serveasca un Stapan(a) si in anumite cazuri, ii place sa fie utilizat pentru a satisface nevoile sadice ale partenerului, dar in toate cazurile in propriile conditii. Impune derularea scenei. Adesea adepti ai fetisismului cum ar fi admiratorii picioarelor (foot fetish).

4. ADEVARATUL(A) SUPUS(A), NON SCLAV(A): Cedeaza controlul partenerului sau (de o maniera temporara si in limite prestabilite). Gaseste satisfactie in toate aspectele supunerii atat ca sa serveasca precum si ca sa fie utilizat de catre un Stapan(a)Excitat de suspans, de vulnerabilitate si / sau de transferal responsabilitatii catre partener.Nu controleaza scena sau foarte putin, exceptie facind detaliile generale, dar cautand-si placerea directa (contrar placerii de a da placere partenerului)

5. ADEVARATUL(TA) SUPUS(A), SCLAV(A) DIN JOACA:
Cedeaza controlul partenerului sau (de o maniera temporara si pe parcursul anumitor scene, ferm si in anumite limite negociate.) Isi gaseste satisfactia in a servi si a fi folosit(a) de dominatorul(ea) sau, dar numai pentru placere, adesea erotica. Iubeste putin durerea sau de loc. Daca iubeste durerea, o face de o maniera indirecta (a fi utilizat(a) nevoilor sadice iar supusul pune putine limite in acest caz.

6. SCLAV PE TERMEN SCURT, FARA ANGAJAMENT DAR MAI MULT DECAT UN JOC EROTIC DE SUPUNERE: Cedeaza controlul partenerului (normal sub anumite limite sau restrictii),pentru a servi si a fi folosit de catre Dominator(Dominatoare), atat pentru scopuri erotice sau nu, dar doar supusul (supusa)l doreste acesta (aceasta).Poate de asemenea sa devina sclav (a) “full time” dar pentru o perioada determinate cum ar fi pentru cateva zile, dar poate decide sa se opreasca atunci cand el (ea) vrea si cum vrea.. Poate avea sau nu, o relatie pe termen lung cu un (o) Stapan(a), doar ca supusul (supusa) are ultimul cuvant in ceea ce priveste momentul servitutii.

7. PE TERMEN SCURT, CONSENSUAL DAR SCLAV(A) ADEVARAT(A): Are o relatie cu un(o) Stapan(a) si se considera proprietatea acestuia tot timpul. Vrea sa asculte si sa isi satisfaca Stapanul (a) atat in activitati cotidiene erotice cat si non erotice. Isi va consacra timpul si altor activitati cum ar fi munca dar intotdeauna Stapanul (a) va avea control total asupra timpului liber.

8. SCLAV “FULL TIME” CONSENSUAL: Cu exceptia catorva reguli de baza, si limite, sclavul considera ca exista doar pentru placerea si bunastarea Domintului (Stapanei). In schimb, sclavul va cere sa fie considerat ca cea mai importanta proprietate a Stapanului (ei). Situatia sa nu este prea diferita de situatia traditionala a femeii dintr-un camin, exceptia din filozofoa S M ester data de faptul ca atitudinea este consensuala. Lucru si mai adevarat sau valabil daca sclavul este barbat. In cadrul filozofiei S M, sclavul va intra intr-o relatie cu un dominator dup ace a analizat cu atentie relatia, datorita implicatiilor majore ale abandonarii personale si transferului de control si putere. Sclavul este astf l mai constient de pericolele acestui tip de relatie, si se va implica dupa o intelegere extreme de clara si precisa, ceva de genul unei intelegeri prealabile unei casatorii.

9. SCLAV TOTAL , CONSENSUAL SI FARA LIMITE:
O fantezie ideala, care probabil ca nu exista in realitate. (Cu exceptia anumitor religii sau secte, unde consimtamantul este Indus prin spalarea creierului, deci non consimtit.) Anumiti puritani S M vor spune ca un sclav nu este un sclav daca el(ea) nu este gata sa faca orice ce I se ordona, de catre Dominatorul (ea) sau (sa).Autorul acestor randuri a intalnit oameni care se considerau sclavi “no limit” dar are motive sa se indoiasca de veridicitatea acestor afirmatii.

(Articolul este preluat de pe forumul site-ului fetishclub. Postul apartinea lui stroias – nu stiu daca el a facut si traducerea)

2 Comments

 1. Comment by andrada on January 21, 2009 7:53 pm

  1. are forum fetishclub? un link pe mail , ms anticipat’
  2. dar tipuri de domine s-ar putea extrage de aici in negativ?

 2. Comment by ezada on January 22, 2009 7:07 am

  1. De cateva luni administratorul FetishClub.ro a luat hotararea sa desfiinteze sectiunea de forum. Pe fetishclub era un forum destul de activ. De altfel acolo ne-am cunoscut noi, cei care am initiat proiectul BDSMForum.ro.

  2. Banuiesc ca se poate face si o clasificare a Dominelelor. Din pacate eu nu am gasit nici un material in care sa se vorbeasca pe larg despre acest aspect. Exista insa doua carti in care se face o clasificare a abordarilor psihologice ale jocului erotic (poate fi extins ca si caracterizare a unei Domina dar ar fi o caracterizare putin fortata pentru ca implica si existenta unui submis care trebuie sa se comporte intr-un anumit fel. Voi reveni zilele acestea cu un articol care sa prezinte aceasta clasificare.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • January 2023
   M T W T F S S
    1
   2345678
   9101112131415
   16171819202122
   23242526272829
   3031  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.