Cravasa (riding crop)

Cravasa este in primul rand un puternic simbol BDSM – Femdom si tot odata un instrument ideal pentru o sedinta de spanking (de la sedinte foarte soft pana la mediu spre hard).

Nu voi intra in amanunte legate de modul in care poate fi folosita o cravasa. Sau cum se poate folosi ea. Va voi prezenta insa colectia mea de cravase.

In prezent am 8 cravase (una am omis sa o fotografiez aici dar apare ceva mai jos) cu dimensiuni cuprinse intre 50 si 130 cm. De ce am atat de multe cravase? Pentru ca fiecare dintre ele este complet diferita de cealalta.

Primele doua cravase din fotografia de mai sus (numarul1, respectiv numarul 2) sunt cravase cumparate de la un magazin cu articole pentru echitatie. Sunt cravasele mele preferate. Sunt usoare, deosebit de flexibile, suna terifil de incitant atunci cand este lovit aerul cu ele si mai ales, pot fi teribil de dureroase. Cu ele poti lasa urme care pot persista mai multe zile. Sunt cravase care actioneaza in special la suprafata pielii, senzatia lasata fiind mai mult cea de arsura decat de durere profunda. Folosite cu forta pot leza pielea cauzand sangerarea. Sunt cravase lungi. Cravasa numarul 1 are 130 de cm. Cea de-a doua cravasa are 110 cm. Ambele cravase sunt folosite in special asemeni unui cane flexibil. De altfel si efectul este asemanator cu cel al unui cane subtine, cu mentiunea ca aceste cravase fiind mult mai elastice pot lasa urme de jur imprejurul trupului (se muleaza pe trup la peste 90 grade).

Cravasa numarul 3 din prima fotografie este confectionata manual de Mitza (un prieten apropiat si priceput). Este realizata dintr-un segment de undita din fibra de sticla. In partea inferioara avea atasata o bucata din piele care insa s-a desprins in timp. Alaturi de ea, mai am inca una asemanatoare dar cu bratul ceva mai gros pe care am uitat sa o fotografiez alaturi de celelalte. Aceste cravase au o lungime de 95 cm si se pot folosi in special asemeni unui cane din fibra de sticla (potrivite hard spanking). Urmele lasate de fibra de sticla sunt  deosebit de vizibile. Pielea nu este sparta dar vasele capilare se sparg, lasand impresia unor urme de un rosu intens care insa se vindeca in 2-3 zile. Bucata din piele atasata la varf poate fi folosita cu succes pentru teasing spanking sau cbt (soft).

Urmatoarele patru cravase din poza principala sunt cravase scurte (cu dimensiuni cuprinse intre 50 si 66 cm). Aceste cravase sunt foarte usor de folosit si in general nu sunt atat de agresive cum sunt precedentele. Lungimea redusa le reduce din flexibilitate si le impiedica sa fie atat de agresive cu suprafata pielii, durerea resimtita la utilizarea ei fiind ceva mai profunde fata de primele doua cravase prezentate. Folosite ca si cane pot lasa vanatai destul de profunde. Cand se va folosi cu precadere varful vor ramane urme rosii care trec in maxim 2 ore. Pot fi folosite pentru spanking soft, mediu sau mediu spre hard. Varful din piele poate fi folosit pe post de teaser cbt sau pe sfarcuri.  Principalul lor avantaj este ca sunt usor de transportat, reprezinta un simbol puternic (exista oare o Domina care sa nu aiba macar o singura cravasa?) si zgomotul care apare in urma folosirii lor este de efect (in cazul in care se loveste cu partea din piele se va auzi un zgomot puternic – mai ales in cazul cravaselor late, de genul celei palmuta – fara insa a provoca durere prea intensa.

Cravasa numarul 1 din fotografia de mai sus este prima mea cravasa. Este cumparata de la un sex shop acum 4 ani (sau cam asa ceva). Este o cravasa potrivita in primul rand pentru “show”. Are un aspect clasic, simbolic. Nu o folosesc aproape niciodata in cadrul sedintelor hard pentru a nu o distruge – am observat dupa primele utilizari mai dure mici “stricaciuni” asa ca prefer sa o pastrez intacta datorita valorii sentimentale.

Cravasa numarul 2 este cumparata de la un magazin de echitatie. A fost ieftina  (de vreo 5 ori mai ieftina decat una cumparata de la sex shop), este foarte rezistenta si usor de manevrat. Este practic cravasa mea pentru hard cropping 🙂 Aceasta, alaturi de cravasa lunga de 130 cm sunt principalele cravase pe care le folosesc in cadrul scenelor de dominare.

Cravasa numarul 3 este o cravasa foarte soft si simpatica. O folosesc in cadrul jocurilor ceva mai soft, cu tenta predominant sexuala. Evident, nu ii folosesc decat partea terminala (palmuta) pe post de instrument pentru teasing si soft spanking. Aceasta, alaturi de precedentele au aproximativ 66 cm lungime.

Cravasa numarul 4 este primita cadou de la Jeanne. Este o cravasa care mie imi place deosebit de mult. Este foarte usor de transportat datorita lungimii reduse (50 cm). Capatul lat o face potrivita atat pentru teasing cat si pentru soft spanking. Nu este o cravasa pe care sa o poti folosi in cadrul unei sedinte de hard spanking – decat poate in cazul spanking-ului peste talpi sau peste palme. Pentru fese este putin cam prea scurta pentru a putea fi suficient de dura. Poate fi insa folosita pentru o sedinta de spanking over-the-knees.

Aceasta a fost trecerea in revista a cravaselor din colectia mea. Voua care va place cel mai mult?

3 Comments

 1. Comment by Amarquisse on December 28, 2008 10:01 pm

  🙂 Stii deja care sunt preferatele mele. Cravasa cu lungimea de 150 cm si cea de 50 Cm 🙂

 2. Comment by andrada on January 4, 2009 11:57 am

  cele lungi pt ca lasa semne frumoase. cele scurte lasa semne prea curand si se amesteca urmele

 3. Comment by sandu on May 25, 2009 8:27 pm

  brrrrrrrr

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • March 2023
   M T W T F S S
     1 2 3 4 5
   6 7 8 9 10 11 12
   13 14 15 16 17 18 19
   20 21 22 23 24 25 26
   27 28 29 30 31  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.