“Grigori” a lui Cristian Teodorescu (Medgidia, orasuld e apoi)

medgidiaorasuldeapoiAm inceput sa citesc ieri cartea lui Cristian Teodorescu, Medgidia, orasul de apoi. Nu m-as fi apucat sa scriu despre aceasta carte daca nu imi atragea atentia o povestire care te duce usor cu gandul la erotismul sado-masochist.

Cartea este alcatuita din peste o suta de intamplari si fapte aparent lipsite de continuitate narativa (autorul sustine in prefata ca aceasta carte poate fi citita in orice ordine). Parerea mea este ca intamplarile au logica doar daca sunt citite in ordinea stabilita de autor, ele alcatuind totusi un roman “ciuntit” de descrieri inutile. Personajele traiesc in Dobrogea in jurul anului 1940. Una dintre povestiri, “Grigori”, aminteste despre Grigori, birjarul cu cei mai frumosi cai din Medgidia, care obisnuia sa isi bata sotia (Iovanca, o frumoasa bulgaroaica) cu biciusca. Dupa pirderea unei sarcini, survenite in urma unei astfel de batai, Iovanca il paraseste iar la intoarcere, pentru a-i incita barbatia devenita dezinteresata se loveste singura cu un nou bici din piele impletita, pe care ea insasi i l-a adus din Bulgaria.

Povestirea are un farmec aparte tocmai pentru ca a fost neasteptata si atat de subtila.

5 Comments

 1. Comment by Codrin on November 11, 2009 10:04 pm

  Interesant da..exista intercalari esentiale intr-un text care in mod natural nu le-ar implica, intercalari care lasa o usa minuscula dar suficient deschisa catre dorintele ascunse ale autorului..Un mod excelent de a le revela, nu trebuie o carte intreaga, iata ca e suficienta o “scapare”…:)

 2. Comment by * EZADA * on November 11, 2009 10:33 pm

  Autorul doar prezinta impartial intamplarile – nu cred ca el are vreo legatura cu erotismul alternativ, dar da, mie orice aluzie la BDSM vazuta intr-un clip sau citita intr-o carte ma incita. Tocmai pentru ca fiind doar o vaga aluzie am impresia ca doar un “cunoscator” si-ar da seama despre ce este vorba – asa cum sunt scenele cu prim plan-uri de picioare de femeie din filmele lui Tarantino 🙂

 3. Comment by just.... on November 16, 2009 10:22 am

  Este cam ciudat faptul ca nu accepti provocarile ….ideea era ca ar fi fost mult mai interesat sa accepti o provocare inedita inainte de a trimite un refuz si probabil ……stii la ce ma refer….oricum o bila alba pt tot ceea ce faci …desi ramane un regreet ca nu am putut sluji o astfel de stapana,doamna FEMEIE

 4. Comment by Codrin on November 17, 2009 6:44 pm

  Si eu cred ca placerea “usii intredeschise” este mai mult a celui care priveste prin deschizatura, decat a celui care a lasat sa se vada!:)

 5. Comment by * EZADA * on November 20, 2009 3:03 pm

  Acceptarea unui nou submis nu este o provocare ci o responsabilitate in plus. Nu sunt dispusa sa imi asum astfel de responsabilitati in acest moment. Nu am starea de spirit necesara.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • March 2023
   M T W T F S S
    12345
   6789101112
   13141516171819
   20212223242526
   2728293031  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.