Latex

LATEXUL – probabil cel mai folosit material pentru obiecte vestimentare ce duc cu gandul la BDSM.

Latex fetishism este atractia fetishistica asupra persoanelor care poarta haine, costume din latex sau in anumite cazuri asupra accesoriilor din latex. Cateodata este numit Rubber fetishism deoarece latexul este inrudit cu cauciucul (cauciucul fiind mult mai gros si mai putin lucios, mai mult mat). Fetishisti latexului sau cauciucului cateodata fac referinta la ei ca fiind ” Rubberists”. Homosexualii au tendinta sa se autointituleze “Rubbermen”. PVC fetishism este inrudit cu latex fetishism si se refera la hainele lucioase fabricate din plastic sintetic numit polyvinyl chloride ( PVC ). Acest fetish este des confundat cu pielea patentata care este si ea lucioasa fiind un material fetishist de asemenea.

Rubber

Termenii ” PVC ” , ” Vinyl ” ” PU ” sunt des folositi de croitori pentru hainele din material lucios sau cele care sunt acoperite ( plastifiate ) cu un material lucios. Aceste materiale sunt fabricate din fire de poliester acoperite cu un plastic lucios. Acest strat de plastic este fabricat dintr-un amestec de PVC si polyurethan ( PU ) cu 100% PVC care produce un material lucios ” glossy ” dar dur, rigid si 100% PU care produce un material lucios ca matasea usor elastic.

Alt motiv pentru care latexul sau alte materiale lucioase si stramte pot fi tinta fetishistilor e ca aceste materiale produc un efect de a doua piele care actioneaza ca un surogat fetishist pentru cel care o poarta. Deci purtatorii de haine din latex sau PVC pot fi vazuti din exterior de catre ceilalti ca fiind goi sau pur si simplu inveliti intr-o substanta lucioasa ca vopseaua. latexul si PVC pot fi lustruite ca sa luceasca si pot fi chiar si de culori stridente, tipatoare care adauga si mai mult stimul visual senzatiei psyhice pe care o produce materialul in sine.

Deoarece aceste materiale sunt foarte stranse pe corp pot fi vazute si ca un fel de bondage sexual. Mirosul Latexului sau al PVC -ului poate fi de asemenea un stimulent pentru fetishisti , iar aceste materiale sunt deseori impregnate cu diferite chimicale pentru a intensifica mirosul. Pe fetishisti latexului ii incita ideea de exhibitionism si au fantezii fata de iesirea pe strada imbracti in latex sau PVC. Unii fac asta , mai ales in zonele mai liberale ( Berlin , New York , Montreal, San Francisco, etc ).
Latex fetishism des implica imbracarea materialului in sine sau privirea partenerilor imbracati in latex sau fanteziile asupra celor care poarta Latex sau materiale similare stramte pe corp cum ar fi Scufundatorii, sau muncitori care poarta costume speiale de protectie.

Alta fantezie a fetishistilor latexului este cea de a fi subminati de o dominatoare imbracata intr-un catsuit din latex sau PVC de obicei negru.

Multi fetishisti ai latexului sunt entuziasti la vederea unor persoane care poarta drapaje din latex cum ar fi pelerinele.

Din motive igienice anumite jucarii sexuale cum ar fi ” butt- plug-urile” , ” dildo-urile” sunt facute din cauciuc sau materiale similare. Multi Rubber fetishists sunt si Medical fetishists sau sunt interesati de clismofilie – manusile chirurgicale sau cateterii sunt fabricate din latex la fel ca si prezervativele.
Exista magazine intregi dedicate acestor fetishisti care produc haine speciale din latex si / sau PVC , de exemplu : AtomAge, DressingForPLeasure , Marquis , Shiny International si Skin Two.

Latex MistressSubstanţe ajutătoare pentru îmbrăcare:
Datorită aderenţei mari pe care latexul îl are în contact cu pielea uscată, este nevoie de o substanţă, ce permite alunecarea, deci îmbrăcarea mai uşoară a piesei vestimentare.

Pudră de talc: se recomandă alegerea unei pudre cât mai fine, pentru efect maxim. De asemenea, pentru că pudra se poate întinde prin încăpere, lăsând pete, o soluţie ar fi ca aplicarea acesteia pe piele (şi îmbrăcarea costumului) să se facă în cadă. EVITAŢI inhalarea pudrei de talc – cantităţi mari se pot depune în plamâni. NU folosiţi pudre parfumate, deoarece pot degrada latexul.
Amidon: evitaţi această substanţă, deoarece se va dizolva în transpiraţie şi va fi absorbit de latex. De asemenea măreşte riscul apariţiei bacteriilor şi fungilor.
Silicon: deşi considerată de mulţi cea mai bună soluţie, deteriorează piesa vestimentară. Este imposibil de curăţat, se adună în “tivuri”, poate ataca liantul folosit în realizarea costumului. Dacă siliconul respectiv are în compoziţie şi ulei, va distruge definitiv latexul.
Lubrifianţi: sunt ideali pentru imbracare, dar prea mult lubrifiant aplicat poate însemna alunecarea costumului de latex pe piele, lucru ce poate deveni enervant.

Purtarea:
În general, latexul se strică la îmbrăcarea şi dezbrăcarea costumului – nu vă grăbiţi, aveţi răbdare şi nu trageţi puternic.
Dacă a fost ţinut într-un spaţiu rece, lăsaţi catsuit-ul să se încălzească, pentru a deveni moale. La îmbrăcare se mai pot folosi şi mănuşi de bumbac.
Înainte de îmbrăcare, o idee bună ar fi ca în interiorul catsuit-ului să fie deja aplicată nişte pudră de talc (nu numai pe piele), pentru o alunecare mai uşoară.
Orice exces de pudră sau lubrifiant se poate şterge de pe costum cu o cârpă umedă.
Nu trageţi brusc de latex! Pot rămâne semne de la degete, sau se poate rupe!
Cu cât latexul este mai subţire şi mai întins, cu atat este mai uşor de rupt!
Nu trageţi de o suprafaţă mică, deoarece e mai probabil sa rupeţi materialul.
Recomandabil ar fi la îmbrăcare să introduceţi palma întinsă între costum şi piele şi să trageţi uşor.
Atenţie la unghii şi bijuterii!

Luciul:
Dacă preferaţi ca haina să fie lucioasă, atunci va trebui să folosiţi un spray de silicon. “Soluţii” casnice, ar trebui evitate, MAI ales cele pe bază de ulei, deoarece vor deteriora latex-ul. Folosiţi o cârpă moale la îngrijirea costumului.
Aplicati spray-ul pe costum, lăsaţi latexul să absoarbă. Cârpa este pentru întins, nu şters – nu frecaţi puternic, deoarece veţi elimina luciul şi irosi degeaba soluţia. Repetaţi procesul de 2-3 ori pentru a obţine un luciu de calitate.

Spălarea:
După fiecare purtare, este important să curăţaţi şi să depozitaţi corespunzător catsuit-ul. Pentru a elimina transpiraţia, fumul de ţigară, alcoolul, etc. din material, clătiţi costumul în apă călduţă cu săpun. Nu folosiţi detergenţi, deoarece vor deteriora latex-ul. Frecaţi apoi cu o cârpă moale. NU folosiţi CLOR. Clătiţi haina bine, scurgeţi-o pe o frânghie de PLASTIC (metalul poate păta, latexul e reactiv cu aliajele de cupru), DAR nu la soare, apoi ştergeţi-o cu un prosop (fără scame) prin apăsare, nu frecare, până se absoarbe apa. Aplicaţi apoi lejer pudră de talc, pentru a evita lipirea sau agăţarea latex-ului (faţa de spate).
Pentru depozitare, e bine să aplicaţi pudra de talc cât mai bine pe costum, apoi să îl pliaţi cu grijă şi să-l puneţi intr-o pungă de plastic (pentru protecţie). Sub nici o formă să nu expuneţi catsuit-ul la soare. Recomandabile sunt locurile întunecate şi uscate (dulapul…).

Strici!
NU expune latex-ul la soare, sau lumină artificială
NU lăsa latex-ul lângă surse de încălzire
NU lăsa latex-ul în locuri umede
NU te apropia de surse de foc, sau ţigări cu costumul pe tine, că arde imediat
Evită, sau umblă cu mare grijă cu obiectele ascuţite (bijuterii, unghii…), nu ciupi materialul, nu trage de el…
Nu te da cu parfum, apă de colonie, deodorant… deoarece alcoolul degradează latex-ul.
Atenţie la purtarea latex-ului împreună cu hainele de piele – pielea e îngrijită pe bază de ulei şi poate dăuna costumului
Nu folosi uleiuri când ai costumul pe tine, deoarece uleiul dezintegrează latex-ul în timp – pentru alunecare foloseşte lubrifianţi pe bază de apă
Atenţie la dezbrăcare – latex-ul poate agăţa pielea, aşa că nu te grăbi…

Latex Mistress

Resurse:

Pe langa site-urile mentionate mai sus dand o scurta cautare pe google gasesti sute alte site-rui asemanatoare.

(Articol adaptat, preluat de pe BDSMForum.ro prin contributia BlueBDSM, BloodLust, Amarquisse aka Freya)

No Comments

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • January 2023
   M T W T F S S
    1
   2345678
   9101112131415
   16171819202122
   23242526272829
   3031  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.