Cele 120 de zile ale Sodomei sau Scoala Libertinajului

sade coperta carteCele o suta douazeci de zile ale Sodomei sau Scoala Libertinajului de Marchizul de Sade este o carte greu de citit. Pe langa faptul ca este deosebit de voluminoasa practicile descrise sunt greu de digerat chiar si pentru o persoana cu destul de mult sange rece. Este genul de carte care te face s iti bagi unghiile in palma, strangand pumnul din cauza ororilor descrise in carte de multe ori cu lux de amanunte.

Povestea este simpla, fiind doar un pretext pentru descrierea unor practici sexuale perverse si aberante. Patru libertini perversi rapesc 18 adolescenti pe care ii inchid intr-un castel si sub amenintarea gardienilor sunt pusi sa intreprinda diverse activitati bolnav de perverse. Sunt descrise cu lux de amanunte (mai ales in prima parte a cartii) ritualele zilnice. Cei patru barbati organizeaza mici intreceri, jocuri, impun reguli, isi obtin satisfactia sexuala prin orice mijloc, practicile descrise fiind, pe masura ce avansezi lectura din ce in ce mai bolnave si mai sadice. Este un roman plin de forta prin grotescul inimaginabil si prin perversitatea de neimaginat.

In 1975 s-a realizat si un film avand ca tema de pornire romanul lui Sade. Este un film care nu avea cum sa surprinda atat de bine atmosfera creata de cartea lui Sade. Cu toate acestea filmul merita vazut. Este un film care te face sa stai ca pe ghimpi, creaza un discomfort major, mai ales datorita jocului reusit al actorilor.

salo

Am mentionat aceasta carte si film la sectiunea “resurse BDSM” pentru ca a fost scrisa de Sade dar romanul nu are nimic de a face cu practicile BDSM. Practicile neconsensuale, sadismul dus la extrem, mutilarea, crima NU fac parte din BDSM.

pasolini-salo

 • CALENDAR

  • January 2023
   M T W T F S S
    1
   2345678
   9101112131415
   16171819202122
   23242526272829
   3031  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.