Ritualuri in BDSM

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au simtit nevoia sa se supuna unor anumite ritualuri/ceremonii pentru a marca o anumita treapta trecuta, o alta etapa a vietii lor etc. Botezul, nunta, diverse obiceiuri  – sunt doar cateva ceremonii social acceptate. Un ritual insa nu trebuie sa fie intotdeauna public, impartasit celorlalti. Un ritual solitar poate fi chiar mai plind e insemnatate decat unul public. Importanta este valoarea pe care i-o oferim noi insine.

Practicantii de BDSM au introdus propriile lor ritualuri si ceremonii, fiecare dintre ele avand o importanta deosebit de profunda pentru pasionatii erotismului alternativ.

Actul ingenuncherii supusului in fata Stapanei sale (sau solidar, la cererea Stapanei sale) reprezinta un ritual prin care submisul isi va reaminti de conditia lui de supus, de raportul pe care il are cu Stapana sa, de dorinta lui de a fi in proprietatea ei etc. Actul ingenuncherii, tacerii, privirea plecata, trupul probabil gol, zgarda din jurul gatului, toate acestea ajuta la transpunerea supusului in spatiul fantasmei lui implinite. De altfel majoritatea supusilor pe care i-am avut au avut ca si tema la un moment dat un ritual de introspectie, stand in genunchi goi, reflectand asupra conditiei lor ca si sclavi ai mei. Si nu deputine ori mi-au spus ulterior cat de mutl i-au ajutat aceste momente de reflexie solitara.

De multe ori in relatiile BDSM bazate pe fantezia disciplinei domestice, se realizeaza ceremonii de recompensa/pedeapsa, persoana supusa fiind nevoita sa marturiseasca toate greselile pentru care merita sa fie pedepsita (sau greselile ii sunt citite de pe lista de persoana care joaca rolul de top) pentru ca apoi Dom-ul sa anunte pedeapsa care poate fi aplicata chiar de el sau de o a treia persoana. Aceasta pedeapsa corporala aplicata intr-un fel ceremonial (o anumita zi din saptamana rezervata acestei practici de exemplu, anumite pozitii pe care supusul trebuie sa le mentina, sarutarea instrumentului de lovit sau a palmei Dom-ului, faptul ca multumeste pentru corectia primita) joaca rol de purificare mentala, un fel de purgatoriu saptamanal.

O ceremonie foarte importanta pentru mine este montarea zgarzii pe gatul sclavului. Indiferent daca este montata inaintea unei scene de dominare sau doar pentru a fi purtata cand supusul este langa Stapana sa, acest ritual joaca un rol extrem de important pentru reinnoirea acceptelor (de supunere, respectiv de dominare). Dominatorul, prin montarea zgarzii demonstreaza tacit dorinta de a-si lua responsabilitatea proprietatii lui in timp ce supusul accepta termenii negociati prin care a fost luat in sclavie de persoana dominanta. Montarea zgarzii aminteste de primul moment in care zgarda a fost pe gatul supusului si revitalizeaza senzatiile de Dominare/supunere si schimbul de putere dintre parteneri. De aceea sclavii mei au propria lor zgarda pe care nu o folosesc pe alt supus.

Imi dau seama ca pentru cei care nu sunt interesati de BDSM, aceste ceremonii pot parea stupide si inutile, dar pentru cei care le practica ele pot avea o profunda semnificatie, ajutand real la mentinerea unui raport de schimb de putere satisfacator pentru ambii parteneri.

In orice raport BDSM exista ceremonii si ritualuri specifice. Eu am mentionat pentru exemplificare doar o infima parte. Mi-ar placea sa imi povestiti voi despre ritualurile din viata voastra. Ma refer la orice ritual care are legatura cu BDSM/fetish

GirlInTheWhiteRoom

6 Comments

 1. Comment by Linda on January 17, 2010 12:47 am

  Prietenii stiu de ce:)

 2. Comment by Linda on January 17, 2010 7:30 pm

  Doamna Ezada…nu stiu daca ati mai scris pe forum in alta parte, iar in acez caz imi fac mea culpa. Pentru ca as vrea sa va intreb…
  Care dintre aceste ritualuri le considerati foarte importante…banuiesc ca unul ar fi mai presus decat altul.
  Inteleg in acelasi timp, ca in anumite momente, situatii, puteti prefera un ritual in detrimentul altuia.
  Insa ma refer in general.

 3. Comment by cosmin on January 17, 2010 8:54 pm

  Citind aceste randuri , imi aduc aminte cu placere de ziua in care mi ati spus zgarda la gat.Chiar daca a fost o intalnire scurta, rememorand cele intamplate , pot spune ca la punerea zgarzii la gatul meu , m am simtit foarte bine.A fost si un moment de umilinta , dar a fost o deosebita Onoare pentru mine.

 4. Comment by shinsakuto on January 18, 2010 5:54 am

  probabil intr-un viitor apropiat,voi spune si eu cite ceva din experienta mea in domeniu.cintaresc argumentele.

 5. Comment by * EZADA * on January 20, 2010 9:30 pm

  Astept curioasa.

 6. Comment by madalina on March 13, 2010 10:22 pm

  sunt nerabdatoare foarte nerabdatoare sa am in jurul gatului zgarda

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • March 2023
   M T W T F S S
     1 2 3 4 5
   6 7 8 9 10 11 12
   13 14 15 16 17 18 19
   20 21 22 23 24 25 26
   27 28 29 30 31  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.