Topul greselilor in BDSM – LIPSA COMUNICARII

4. Lipsa comunicarii intre partenerii care participa la o scena BDSM poate avea consecinte grave asupra relatiei dintre cei doi si mai ales asupra imaginii pe care fiecare o are despre sine.prin comunicare nu inteleg doar comunicarea verbala ci si cea nonverbala, senzoriala.

In primul rand trebuie sa existe comunicare inaintea scenei respective. pe langa negocierea scenei (imposibil de a omite acest aspect!) este bine ca cei doi parteneri sa cunoasca si alte amanunte unul despre celalalt – daca este o persoana introvesrtita sau extrovertita, cum obisnuieste sa se comporte in cadrul unei scene etc. De cele mai multe ori, scenele care au loc intre doua persoane aproape complet necunoscute nu sunt prea reusite indiferent de experienta pe care o au cei doi.

In timpul scenei propriu-zise comunicarea joaca un rol esential pentru delimitarea limitelor jocului si mai ales pentru a putea empatiza cu partenerul. Empatia este deosebit de importanta in cadrul jocurilor SM, mai ales atunci cand nu se folosesc cuvinte de siguranta.

O Domina va putea merge mult mai departe decat ar vrea submisul daca acesta nu reactioneaza in nici un fel la stimulentele aplicate de Domina. Unui submis ii va fi mult mai dificil sa atinga satisfactia oferirii daca Domina nu se manifesta in nici un fel si doar domina robotic.

Este important ca la finalul oricarei scene, fie ca a fost o experienta placuta, fie ca nu a fost chiar satisfacatoare trebuie sa existe un feed-back din partea partenerului. In felul acesta ambii aprteneri isi pot corecta eventualele omisiuni si mai ales poate ajuta la cresterea intimitatii si increderii dintre cei doi.

Din punctul meu de vedere, cineva care nu este dispus sa discute despre el insusi (nu numai din perspectiva BDSM)  si care nu este de acord sa negocieze o scena nu merita atentia voastra. O experienta alaturi de o persoana puternic introvertita nu poate fi placuta pentru nici un partener de joc. Lipsa comunicarii poate aluneca foarte usor catre ganduri de paranoia si lipsa de respect fata de sine.

Incurajati-va partenerul sa se exprime asa cum simte in cadrul unei scene. Incercati sa empatizati, sa il simtiti si sa il faceti sa va simta la randul lui. O scena SM implica de cele mai multe ori o intimitate mult mai mare decat un act sexual propriu-zis. Exprimati-va liber si lasati-va partenerul sa va simta asa cum sunteti, dezbracati de prejudecati si temeri.

urla!

No Comments

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • March 2023
   M T W T F S S
     1 2 3 4 5
   6 7 8 9 10 11 12
   13 14 15 16 17 18 19
   20 21 22 23 24 25 26
   27 28 29 30 31  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.