Topul greselilor in BDSM – LIPSA DE INFORMATIE

5. Lipsa de informatie poate sa aiba consecinte extremd e grave in cadrul une scene BDSM. Cei mai multi pasionati de BDSM au ajuns sa aiba fantezii si eventual sa practice unele elemente din instinct, inainte sa afle de existenta termenului BDSM/Fetish. Cu toate acestea, lipsa de interes cand vine vorba de informare este foarte grava.

Nu pot concepe ca o Domina sa aiba o scena cu un submis si sa nu fi invatat inainte principalele reguli de prim-ajutor. E util ca fiecare dintre noi sa stim cum sa oprim o hemoragie, sau cum sa resuscitam in caz de stop respirator sau cardiac dar cand este vorba de o scena BDSM, in care se aplica unele proceduri chiar de intensitate usoara, riscul unor accidente poate creste ingrijorator.

Mai ales cei pasionati de edge-play ar trebui sa urmeze un curs de prim ajutor. Sau macar sa se informeze in legatura cu cele mai simple notiuni recitind cursul de obtinere al permisului de conducere auto.

Accidente pot avea loc si in cele mai stupide conditii. De ce sa nu prevenim accidentele fatale acordand cateva ore studiului unui curs de profil. Si chiar si dupa ce te documentezi, si repeti manevrele de resuscitare pe manechini special conceputi, chiar si atunci te inrebi daca in caz de ceva vei putea s areactionezi asa cum trebuie. Sa poti sa fii prompt, sa iti pastrezi calmul si sa reactionezi asa cum trebuie.

Pe langa notiunile de prim ajutor orice practicant de sex alternativ ar trebui sa aiba cat mai mutle informatii despre cum pot isi pot pune in aplicare fanteziile cu un procent minim de risc. Riscul este redus prin informare. Chiar si un banal face slapping poate avea consecinte negative permanente daca nu este aplicat cum trebuie (ruperea timpanului, deprinderea corneei, ameteala, ruperea dintilor sau a pometilor, ruperea unor fibre musculare care poate afecta expresia fetei etc). In cazul breath control play, bondage, needles play si alte “jocuri” de genul acesta riscul este enorm. La naiba, nu putem fi atat de inconstienti incat sa punem in pericol integritatea partenerului si implict a noastra. Ca si Dom responsabilitatea este mai mare dar chiar si din postura de submis ai OBLIGATIA sa te interesezi care sunt riscurile la care te expui si cum le poti reduce (spun “reduce” pentru ca niciodata riscurile nu pot fi ELIMINATE total). Chiar si din postura de sub aveti dreptul sa va negociati scena, sa nu acceptati practici atunci cand vi se pare gresit modul de punere in practica. Este extrem de neplacut pentru un Dom sa primeasca indicatii de la sclavul sau dar spuse in momentul potrivit, intru-un mod potrivit acestea pot sa nu ofenseze ci din contra, sa ajute la dezvoltatea experientei persoanei Dominante.

De multe ori submisii, din dorinta de a-si gasi o partenera accepta unele scene cu persoane despre care este foarte evident ca nu sunt suficient de bine informate. O astfel de scena poate sa fie sigura doar daca lipsa de experienta a persoanei Dominante este compensata de cunostintele submisului careva “educa” persoana Dominanta. Imi amintesc cand am inceput sa fac needles play (desi citisem multisor si aveam in spate si cursurile de prim ajutor facute) am fost indrumata de submisul meu. Si nu m-a deranjat deloc acest aspect. Din contra. Trebuia sa ma invete pentru a nu gresi. De fapt nu a fost nevoie sa imi spuna ce sa fac exact ci doar supraveghea cu atentie si ma corecta calm atunci cand faceam ceva gresit.

Poate fi plictisitor sa citesti mii de pagini legate de anumite practici dar este UTIL. Numai asa puteti preveni surprizele neplacute si poate chiar fatale.

Nu lasa norocul sa decida!!!

Nu lasa norocul sa decida!

1 Comment(s)

 1. Comment by JessyBlue on February 24, 2009 12:39 am

  Foarte interesanta poza, picioarele arata superb in cizmele alea faine si ciorapei!De asemenea, sunt de acord ca trebuie sa fim informati si sa citim cat mai mult, orice informatie in plus e benefica!

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • March 2023
   M T W T F S S
    12345
   6789101112
   13141516171819
   20212223242526
   2728293031  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.