Zgarda – simbol al supunerii

Zgarda poate fi purtata atat de submisi cat si de Domina. Am vazut multe filme sau fotografii in care Dominele purtau zgarda sub forma de accesoriu fetish. Voi incerca sa pun accent insa asupra semnificatiei purtarii zgarzii de catre un submis ca si simbol al transferului de putere.

In momentul in care o Domina pune zgarda unui submis este important ca ambii sa inteleaga simbolul din spatele zgarzii. In cadrul unui raport D/s si chiar in cadrul unei sedinte, zgarda reprezinta mai mult decat un accesoriu bondage sau de control fizic al submisului. Zgarda este zimbolul fizic al supunerii neconditionate a submisului in raport cu Stapana care i-a pus zgarda.

Purtarea zgarzii in cadrul unei sedinte si mai ales in cadrul unui raport D/s trebuie meritata. E o mare onoare pentru submis sa fie pui in zgarda de catre Stapana sa. Punerea zgarzii poate fi sub forma unui ritual in care Stapana sa ii aduca la cunostinta submisului faptul ca atata timp cat va purta zgarda el este in totalitate la dispozitia ei, catelul ei, obiectul ei de furnizat placere etc. Este bine ca de fiecare data cand se poarta zgarda sa i se spuna acelasi lucruri pentru ca submisul sa inteleaga importnata si onoare de a purta zgarda pusa de Stapana in jurul gatului lui.

In rare cazuri sclavul este pus sa isi monteze sngur zgarda (in conditiile in care sclavul trebuie sa isi astepte Stapana intr-un anumit fel sau daca Stapana i-a cerut acest lucru). Sclavul nu va avea voie sa isi dea zgarda jos decat cerand voie sau asteptand ca Stapana sa ii dea jos zgarda (sau sa ii spuna sa si-o dea singur jos). Consider insa important ca Stapana sa fie cea care monteaza si demonteaza zgarda. O zgarda de la pet shop poate fi modificata in asa fel incat sa se inchida cu lacatel, facand astfel imposibila scoaterea ei fara descuierea lacatelului de catre Stapana.

Exista foarte multe modele de zgarda. De la zgarzile care se pot achiziona dintr-un sex shop intr-o varianta mare de forme si dimensiuni, pana la cele pe care le poti lua de la la un pet shop (care au avantajul sa fie intr-o mare varietate de culori, marimi si forme). Uneori, zgarda poate si doar simbolizata. In cadrul raporturilor TPE cand submisul este pus sa poarte un simbol al supunerii p[oate purta o zgarda fashion (cum sunt cele purtate de pasionatii de muzica rock) sau chiar un lantisor sau colier normal care are o semnificatie speciala doar pentru cei care stiu ce reprezinta.Pe langa functia principala de simbol al supunerii, zgarda poate fi utila in cadrul controlului fizic sau imobilizarii sclavului. O lesa atasata de zgarda poate ajuta la punerea submisului in diferite pozitii fara comenzi verbale. Un submis disciplinat poate invata ca tragerea in sus a lesei semnifica sa se ridice in picioare, tragerea in jos inseamna ca vrei sa stea in genunchi, lasand lesa fara tensiune semnifica sa stea pe loc si orice alte comenzi vrea Stapana sa isi invete sclavul.

Zgarda poate fi folosita si ca accesoriu bondage. De zgarda se pot sustine prin alte legaturi genitalele unui barbat, tensionarea sfarcurilor etc.


2 Comments

 1. Comment by Cantona on February 1, 2009 3:03 am

  Buna Ada!Am lasat azi un comment chiar aici,iar acum nu mai exista..???Nu inteleg,am gresit cu ceva sau…?Poate e o greseala…imi pare rau!Cantona

 2. Comment by ezada on February 2, 2009 8:33 am

  Commenturile, inainte sa apara pe site au nevoie de aprobarea adiminstratorului site-ului, adica a mea. Uneori, nu pot intra zilnic pe site, asa ca si aprobarea comentariilor se amana. Ma bucur sa vad ca imi urmaresti blog-ul.

  Stapana Ezada

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • January 2023
   M T W T F S S
    1
   2345678
   9101112131415
   16171819202122
   23242526272829
   3031  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.