Cele noua niveluri ale supunerii

Extras dintr-o lucrare in engleza scrisa de Pat Califa, intitulata “The lesbian S/M safety manual”  Boston, 1988

In interiorul culturii SM, mai multe persoane utilizeaza cuvintele supus(a) si sclav pentru a descrie diferite concepte. Cand un supus spune: vreau sa fiu sclavul tau de mai multe ori, el vrea doar sa spuna, cavrea sa fie legat, imobilizat, batut. Mai multe Dominatoare profesioniste fac referire la “nu atat de supus”-ul lor client cu termenul de sclav. La cealalta extremitate exista oameni care isi doresc sa devina servitori personali, proprietatea unei Stapane, si al caror unic scop in viata este acela de a exista pentru Dominatoarea lor pentru placerea ei si pentru a o servi. Intre cele doua extreme, exista mai multe nuante ale supunerii.

In continuare , abordare generala care ar putea constitui o referinta:

1. MASOCHISTUL NESUPUS SAU FETISISTUL SENZUAL: Dezinteresat de servitute, umilire sau de cedarea controlului catre un terti, el este interesat doar de durere si / sau de o senzualitate mai picanta , intotdeauna sub controlul sau, pentru placerea sa personala. Are o dorinta de a primi doar senzatii corporale si absolute deloc interesat de a fi utilizat pentru a servi ca partener unor nevoi “sadice”

2. PSEUDO SUPUSUL, NON SCLAV: Nu e interesat de ” jocul de-a sclavia “, dar interesat de alte scene ale supunerii, precum scene profesor de scoala, infantilism, travestire fortata. Adesea interesat de umilire, dar nu de a servi un Stapan nici macar in joaca. Ii place sa decida jocul si subiectele.

3. PSEUDO SUPUSUL, SCLAVIE DIN JOACA: Ii place sa se joace de-a sclavul. Adora sa se simta supus si sa serveasca o Stapana si in anumite cazuri, ii place sa fie utilizat pentru a satisface nevoile sadice ale partenerului, dar in toate cazurile in propriile conditii. Impune derularea scenei. Adesea adepti ai fetisismului cum ar fi admiratorii picioarelor (foot fetish).

4. ADEVARATUL SUPUS, NON SCLAV: Cedeaza controlul partenerului sau (de o maniera temporara si in limite prestabilite). Gaseste satisfactie in toate aspectele supunerii atat ca sa serveasca precum si ca sa fie utilizat de catre o Stapana. Excitat de suspans, de vulnerabilitate si / sau de transferal responsabilitatii catre partener. Nu controleaza scena sau foarte putin, exceptie facand detaliile generale, dar cautand-si placerea directa (contrar placerii de a da placere partenerului)

5. ADEVARATUL SUPUS, SCLAV DIN JOACA:
Cedeaza controlul partenerului sau (de o maniera temporara si pe parcursul anumitor scene, ferm si in anumite limite negociate). Isi gaseste satisfactia in a servi si a fi folositde dominatore sau, dar numai pentru placere, adesea erotica. Iubeste putin durerea sau de loc. Daca iubeste durerea, o face de o maniera indirecta (a fi utilizat pentru satisfacerea nevoilor sadice –  supusul pune putine limite in acest caz).

6. SCLAV PE TERMEN SCURT, FARA ANGAJAMENT DAR MAI MULT DECAT UN JOC EROTIC DE SUPUNERE: Cedeaza controlul partenerului (normal sub anumite limite sau restrictii), pentru a servi si a fi folosit de catre Dominatoare, atat pentru scopuri erotice sau nu, dar doar supusul doreste aceasta. Poate de asemenea sa devina sclav “full time” dar pentru o perioada determinate cum ar fi pentru cateva zile, dar poate decide sa se opreasca atunci cand el vrea si cum vrea. Poate avea sau nu, o relatie pe termen lung cu un o Stapana, doar ca supusul are ultimul cuvant in ceea ce priveste momentul servitutii.

7. PE TERMEN SCURT, CONSENSUAL DAR SCLAV ADEVARAT: Are o relatie cu o Stapana si se considera proprietatea acestuia tot timpul. Vrea sa asculte si sa isi satisfaca Stapanei atat in activitati cotidiene erotice cat si non erotice. Isi va consacra timpul si altor activitati cum ar fi munca dar intotdeauna Stapana va avea control total asupra timpului liber.

8. SCLAV “FULL TIME” CONSENSUAL: Cu exceptia catorva reguli de baza, si limite, sclavul considera ca exista doar pentru placerea si bunastarea Stapanei. In schimb, sclavul va cere sa fie considerat ca cea mai importanta proprietate a Stapanei. Situatia sa nu este prea diferita de situatia traditionala a femeii dintr-un camin, exceptia din filozofia SM este data de faptul ca atitudinea este consensuala. Lucru si mai adevarat sau valabil daca sclavul este barbat. In cadrul filozofiei SM, sclavul va intra intr-o relatie cu un dominator dupa ce a analizat cu atentie relatia, datorita implicatiilor majore ale abandonarii personale si transferului de control si putere. Sclavul este astfel mai constient de pericolele acestui tip de relatie, si se va implica dupa o intelegere extreme de clara si precisa, ceva de genul unei intelegeri prealabile unei casatorii.

9. SCLAV TOTAL , CONSENSUAL SI FARA LIMITE:
O fantezie ideala, care probabil ca nu exista in realitate. (Cu exceptia anumitor religii sau secte, unde consimtamantul este indus prin spalarea creierului, deci non consimtit.) Anumiti puritani SM vor spune ca un sclav nu este un sclav daca el nu este gata sa faca orice ce i se ordona, de catre Dominatoare. Autorul acestor randuri a intalnit oameni care se considerau sclavi “no limit” dar are motive sa se indoiasca de veridicitatea acestor afirmatii.

(Articolul este preluat de pe forumul site-ului fetishclub. Postul apartinea lui stroias – nu stiu daca el este cel care a facut si traducea)

Vintage Mistress

7 Comments

 1. Comment by alexaalex on June 3, 2009 9:12 pm

  ce bine suna si probabil ce frumos este: un sclav este sclav daca este gata sa faca tot ce i se ordona

 2. Comment by alexaalex on June 3, 2009 9:21 pm

  probabil ca in faza de inceput a sclaviei poate exista tendinta de opozitie. este firesc si normal sa fie asa pentru ca se pot manifesta reflexele dobandite pana atunci. pana la inceperea relatiei orice sclav a fost un om cu viata sociala personala, necunoscand starea de sclavie decat in imaginatia sa si de aceia, la inceput cred eu ca Stapana trebuie sa procedeze cu grija astfel incat sclavul sa se poata debarasa de aceasta incarcatura dobandita de-a lungul vietii. procedanduse cu grija sunt convins ca numarul sclavilor adevarati ar fi mult mai mare

 3. Comment by * EZADA * on June 4, 2009 2:06 pm

  Dar crezi ca ai putea sa faci tot ce iti cere Stapana de fiecare data?

 4. Comment by * EZADA * on June 4, 2009 2:09 pm

  Si ce motiv ar avea o Stapana sa investeasta timp si emotii intr-un sclav care nu a dovedit ca merita atentia ei? Uneori, oricum ar proceda Stapana respectiva, si oricat de multa experienta ar avea, nu va putea ingenunchia cu adevarat barbatul submis. Asta pentru ca de multe ori, cei care spun ca isi doresc sa fie sclavi realizeaza ca nu este un lucru atat de usor de indeplinit.

 5. Comment by sandu on June 7, 2009 11:36 am

  s-ar putea sa fie un sclav cu valente de gladiator….un fel de spartacus

 6. Comment by * EZADA * on June 9, 2009 6:10 pm

  :)) Sandu, esti amuzant!

 7. Comment by alexaalex on August 24, 2009 3:03 am

  Sunt o persoana pentru care Stapana Ezada, reprezinta tot ce este mai frumos, elegant si minunat stimate Sndu

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

 • CALENDAR

  • March 2023
   M T W T F S S
     1 2 3 4 5
   6 7 8 9 10 11 12
   13 14 15 16 17 18 19
   20 21 22 23 24 25 26
   27 28 29 30 31  
 • CAUTARE

 • Primeste prin email DOMINARE.ro

  Adresa ta de email:

  www.erogen.ro

 • kink.ro bdsmforum.ro triskelion.ro

  www.ICRA.org

 • Labelled with ICRA

 • Copyright © 2010 Dominare.ro - Sub Tocul Ezadei. Toate drepturile rezervate.